Duurzaam leven: elke kleine stap telt!

Duurzaamheid begint vaak met het zetten van een eerste stap. Of u nu bewuster boodschappen doet, uw huis inricht met unieke vintage vondsten of kiest voor groene producten, iedereen kan bijdragen aan een betere wereld! We inspireren u graag met succesverhalen en delen praktische tips.

Groene voetstappen de CO2 voetprints verbeeldend

Duurzaamheid begint vaak klein, maar kan uitgroeien tot grote successen. Denk bijvoorbeeld aan Marcel's Green Soap. Wat begon met een kleinschalig initiatief voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, is nu een populair en winstgevend merk dat bijdraagt aan een schonere wereld. Een eenvoudige keuze, met een groot effect op het milieu!

Mega-molens
Een ander indrukwekkend voorbeeld is de bouw van de grootste windmolens ter wereld op Maasvlakte 2. Deze gigantische turbines wekken genoeg schone energie op voor tienduizenden huishoudens. Een prachtig voorbeeld van hoe grootse duurzame projecten onze toekomst vormgeven.

Van idee naar wereldwijde beweging
Het Ocean Cleanup-project van de Nederlandse uitvinder Boyan Slat bewijst dat een eenvoudig idee kan uitgroeien tot een wereldwijde beweging. Dit innovatieve project richt zich op het opruimen van plastic in de oceanen en inspireert miljoenen mensen wereldwijd om bij te dragen aan een schonere planeet.

Eten en boodschappen
Maar duurzaamheid hoeft niet altijd grootschalig te zijn. Ook in het dagelijks leven kunt u het verschil maken. Duurzaam eten en boodschappen doen is misschien wel de makkelijkste manier om uw steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Kies vaker voor seizoensgebonden en lokale producten, die minder transportkilometers hebben en daardoor beter zijn voor het milieu. Biologische producten zijn natuurlijk ook een goede keuze. Vermijd plastic verpakkingen door herbruikbare zakken mee te nemen en kies voor producten met minder verpakkingsmateriaal.

Vintage is duurzaam
Kringloopwinkels bieden vaak unieke vintage kleding, meubeltjes en accessoires aan. Dat is niet alleen voordelig, maar ook duurzaam. Zo voegt u iets origineels toe aan uw garderobe of interieur en draagt u tegelijkertijd bij aan een circulaire economie, waarbij we minder weggooien en meer hergebruiken. En door te kiezen voor tweedehands producten verminderen we de vraag naar nieuw en verkleinen we samen onze ecologische voetafdruk.

Alle beetjes helpen
Van bewust boodschappen doen tot milieuvriendelijke schoonmaakproducten en wereldwijde initiatieven: elk stapje in de richting van duurzaamheid telt. Of u nu kiest voor iets kleins zoals herbruikbare producten, of groter zoals het afnemen van groene energie: u draagt bij aan een schonere toekomst voor iedereen. De keuze is aan u, maar onthoud: alle beetjes helpen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.